19min.bg

А1 си партнира с Vodafone, за да предостави „интернет като у дома“ в автомобила


●    Партньорството е част от инициативата „Интернет в автомобила“
●    Клиентите на А1 ще могат да общуват, работят и да се забавляват онлайн по време на пътуване в над 32 държави
●    А1 е първата компания в България, която предлага такава възможност


А1 България става официален и единствен партньор на Vodafone Business в страната за услугата "Интернет в автомобила" (IITC), която позволява на производителите да предлагат на своите клиенти автомобили с надежден и сигурен достъп до интернет в 32 държави по света, сред които и България.

Чрез партньорството с Vodafone A1 ще предложи на клиентите си достъп до най-голямото европейско пространство за подобна услуга. Тя функционира, като комбинира най-новата технология за Интернет на нещата (IoT) с местните доставчици на мобилни интернет услуги, превръщайки автомобила в напълно функционална точка за достъп, захранваща високоинтегрирани интернет услуги в автомобила за всички популярни приложения, персонализирани информационно-развлекателни дейности и гъвкав Wi-Fi.

"Интернет в автомобила" предлага комуникационна свързаност в повече от 30 държави, ако услугата е включена от производителя на вашия автомобил като предплатен план за данни или безплатен пробен период. Потребителите могат да се наслаждават на локално съдържание, където и да пътуват, както и на роуминг услуга зад граница. За крайните потребители това е услуга с предвидими и прозрачни разходи, независимо от това какво устройство или план за данни притежават, за да могат да играят, стриймват или да наваксват с работата по време на дълги пътувания.

„Горди сме от възможността да предлагаме на клиентите си иновативно решение за свързаност на пътя. „Интернет в автомобила“ ще предостави на потребителите непрекъсната свързаност, без значение от локацията, благодарение на нашата мобилна мрежа, която е най-бързата в България. Като водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения, както и най-голямата ICT компания и системен интегратор в страната, А1 непрекъснато полага усилия да улеснява ежедневието на частните и бизнес клиентите си, като разширява портфолиото си от качествени и интегрирани услуги и продукти“, споделя Майя Раковска, директор „Продукти, услуги и роуминг“ в А1 България.  

Като използва платформата за управлявана свързаност на Vodafone Business IoT с над 175 милиона свързани устройства и широката мрежа от партньори на компанията, A1 дава възможност на производителите да предлагат на шофьорите "свързаност като у дома", без да се налага да договарят индивидуални споразумения с множество оператори. Благодарение на партньорството всички необходими условия и договорености са осигурени, за да могат производителите на автомобили  да предоставят комплексна услуга.



А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова, сателитна и мобилна телевизия, четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения. През 2023 г. A1 България отчита приходи от 749,7 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 303,7 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 29 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия, а приходите на Групата за 2023 година възлизат на 5,3 милиарда евро.
Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни, онлайн разплащанията и дигиталните бизнес решения. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.