19min.bg

10 дни преди конгреса, БСП не знае ще го има ли, не готви и документи

"Формално предстои конгрес на БСП, доколкото има взето такова решение на подпис. Реално няма никаква яснота обаче дали този конгрес ще се проведе. Подготовката за него е по-скоро повърхностна и техническа. Няма приети от Националния съвет проекти за документи, няма и работни органи за тяхното създаване. Проблем е и това, че тясното партийно ръководство все още за себе си не е решило дали да прави конгрес, дали да го прави сега и как точно да отиграе оттеглянето на оставката на председателя. Самата оставка е една голяма лъжа." Това заяви за News.bg Боян Балев, член на Националния съвет на БСП, по повод предстоящия Конгрес на столетницата.

"Корнелия Нинова заяви публично, че подава оставка и понася отговорността. Даже изреди някакви нейни грешки. Но нищо, нито в думите, нито в делата й не показва, че тя вижда някакъв проблем в резултатите на партията, както и някаква лична вина за тези резултати. Тя не отчита като своя грешка лошите отношения и противопоставянето с президента, дългото увъртане по темата дали ще го подкрепи, критиките срещу служебното му правителство по "опорки", идентични с тези на ГЕРБ и ДПС и скандалното и изказване между двата тура, което е в грубо нарушение на решението на Националния съвет за подкрепа на Радев и Йотова", допълни Балев.

"Въпреки тоталния срив в подкрепата, през април и юли не бяха сменени нито лицата, нито абсурдната платформа, която предвижда лява партия да въведе по-висока ставка за облагане на доходите от наемен труд в сравнение с тази, по която се облага корпоративната печалба