19min.bg

10 прокурори влизат в МВР

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по повод подадения му от лидера на БСП Сергей Станишев сигнал за подслушвани от МВР държавници и бизнесмени. Днес, в 14.30 ч. главният прокурор връчи на министъра на вътрешните работи разпореждането за извършване на проверката, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.


Въпросният сигналът съдържа твърдения за извършени от служители на МВР престъпления по служба – конкретно за нерегламентирано използване на СРС.


Проверката се извършва на място в МВР лично от прокурори от Софийска градска прокуратура и Специализираната прокуратура, с оглед данни за евентуални престъпления по чл. 282 и чл. 284в НК. Проверяващият екип се състои от десет прокурори и се ръководи от градския прокурор Николай Кокинов и заместникът му Роман Василев.


Срокът за приключване на проверката е 12.04.2013 г., като до 16.04.2013 г. проверяващият екип трябва да представи на главния прокурор доклад за резултатите, включително и за верността на изложеното в сигнала, се казва в съобщението.