19min.bg

100 социалисти от Варна напуснаха БСП

Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП от 1-ви март, съобщиVarna24.bg. Всички те посочват, че лявата идея за свобода, справедливост и солидарност могат и ще отстояват и без да са правно свързани с партия. Сред тях има общински съветници и кметове, които ще изпълнят  функциите си през мандата в качеството на независими.  

Те напускат БСП „поради съществени разминавания в разбиранията си с ръководството на партията относно партийната управленска политика на местно ниво. Те посочват, че искат да работят, а не да водят безмислени вътрешнопартийни битки и техен опонент да не е политическият, а другарят до него”.


Водещите мотиви за предприемане на крайната стъпка също са, че „неспазването на закон и Устав в партията, неправилна управленска, кадрова и изборна политика, наложен авторитаризъм, липса на диалогичност,  демократичност и прозрачност, крайност в действията  спрямо партийни членове, преследване на неудобните с всякакви средства, предприемане на мерки за партийно въздействие, включително и изключвания от БСП (вероятно предотвратени предвид настоящото масово прекратяване на членството). Пасивността на националното ръководство спрямо местната структура води до необратими организационни последици”. От Позитано 20 нарекоха това "фалшива новина".