19min.bg

2 млн. лв. дължи за тол Вълка на Доган

Освен, че дължи над 38 млн.лв. през енергофирмата фирмата си към държавата, Ахмед Доган не е случил и на другия си съдружник. Дружества, свързани с Румен Гайтански – Вълка, дължат 2 млн.лв. само за тол, което всеки може да провери в държавния тол. Как тъй законосъобразният кмет на София не му е отнел правото да чисти града, при положение, че има такива дългове към данъкоплатците?

Парите, които държавата събира от пътни такси, би трябвало да отиват за поддръжка на пътища. Любопитен факт е, че с решение КАБИНЕТЪТ ДЕНКОВ ВРЪЩА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ НА ДЕПЕСАРСКИТЕ ФИРМИ с решение от самия си край, по идея на министър ГБС Андрей Цеков. То облагодетелства само най-големите превозвачески фирми, свързани с Доган, Аталай и др. деятели.

При това таксите у нас в момента са пъти по-ниски, отколко в съседните държави. И, понеже не се плащат, пътищата ни са в тежко положение, та и сме водачи по жертви и инциденти на пътя в ЕС. Камионите и автобусите, които вредят най-много на пътната настилка и досега поемаха само 20% от разходите през такси. И никой не ги спира в жегите, в категорично неизпълнение на закона.

Странно е, че държавата не прави нищо, за да си събер поне вземанията от фирмите,свързвани с Вълка и Доган,  с които може да вдигне за нула време наново примерно изгорелите в пожарите села през последните дни. Или да направи над 20 детски градини. Или повече от 10 училища.

Или поне да ги използва за поддръжка на пътища – сумата е по-голяма от общата за всички улични реконструкции в София в нормална година. При този кмет – за няколко.


 Радостина Тонева