19min.bg

20 години пандиз за шефа на МВФ

Скандалният шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан може да изкара старините си в затвора, като излежи присъда от 20 години на топло заради опита си да изнасили камериерка. 

Адвокатът на 62-годишния икономист - Уилям Тейлър, съобщи, че неговият клиент се е съгласил да се подложи още в неделя вечерта на поисканата от прокуратурата съдебна експертиза с цел събиране на доказателства по случая. Нюйоркската полиция потвърди, че е получила разрешение да вземе ДНК-проби от дрехите на Строс-Кан. По думите на Тейлър шефът на МВФ ще пледира невинен по предявените му обвинения. 

Междувременно изплува още една жертва от мрачното минало на Строс-Кан. Френската писателка и журналистка Тристан Банон ще предаде на съда шефа на МВФ Доминик Строс-Кан, обвинявайки го, че е направил опит да я изнасили през 2002 година. По думите й сексуалното посегателство станало, когато тя се срещнала със Строс-Кан за интервю във връзка с книгата, която пишела. Според Банон той се държал като разгонено животно и й се наложило да го отблъсква с бой и ритници. „Докато се борехме, казах, че това е изнасилване, за да го уплаша, но нямаше ефект“, допълва тя. Преди 4 години тя разказва за случая в телевизионно интервю, но тогава името му е прикрито със звуков сигнал.

снимка: БТА