19min.bg

210 000 лв. не излизат при къщата на Шехеразада, ПР-ът на премиера без декларации в КПКОНПИ за последните 2 г.

01/03

Поне 210 000 лв. или общият доход на семейството й за 2 години според декларацията пред КПКОНПИ на съпруга й не излизат в сметките на Шехеразада, както сама се нарече медийната съветничка на премиера Севделина Арнаудова, по сделката за закупуването на къщата й за 1 056 100 лв., разкрита от Биволь. 
Пишем, че е според декларацията на съпруга й, понеже на сайта на КПКОНПИ няма данни за подаване на задължителния за висшите чиновници документ през 2018 и 2019 г. от самата Арнаудова.  Тя го обясни с чл. 2, ал. 3 от допълнителните разпоредби на ЗПКОНПИ.


 Още преди 3 години Арнаудова обяви пред 19 минути, че след като премиерът се закле, че ще изгони роднините във властта, съпругът на Севи, както я знаем всички журналисти, продължава да заема постовете, които трябваше да напусне в 2 държавни борда.
Единият от тях е на славния Булгартрансгаз, който трябваше да бъде готов през април с Турски поток през наша територия, не спря до строи при карантината, но ще завърши трасето едва към края на 2020 г.
На 9 октомври 2017 г. писахме: „Съпругът на шефката на Правителствената информационна служба е подал оставка от борда на скандално нашумялата, покрай Кумгейт на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, държавна фирма Булгартрансгаз. Дори БСП спести връзката му с пиарката на правителството, извадена само от 19 минути. Оставката е подадена на 5 октомври 2017, след призива на премиера, който по признания на Арнаудова е и кум на младото семейство: ”Ако има двама души от една фамилия в администрацията, единият да си ходи”. Както са описали всички официози покрай сватбата им, Димитров е градски и е приятел на Д. Добрев, който изгоря именно заради Кумгейт и придобиване на имоти на интересни цени.
Пред 19 минути Севделина Арнаудова коментира, че оставката още не е приета, тъй като членовете на УС подават заявленията си пред членовете на Надзорния съвет, който от своя страна ги внася в КЕВР, „която назначава и освобождава финално”.
3 години по-късно мандатът на КЕВР изтече на 2 април, но оставката на съпруга на премиерския пиар явно не е приета. Кой знае защо?...

Цитираме, за да разберете защо се наложи да проверим дали целият разход