19min.bg

22 пътни участъка в страната са затворени

Продължава работата на екипите на Министерството на извънредните ситуации/МИС/ по отстраняване на щетите след падналите обилни снеговалежи, съобщават от пресцентъра на ведомството, цитирани от БГНЕС.


Остава бедственото положение в 3 населени места – Кнежа, Ловеч и Вършец. Без ток са 174 населени места в страната. Без водоснабдяване са 81 селища, а без телефонни връзки 5 селища. Аварийни екипи на електроразпределителните дружества работят по отстраняване на авариите. 22 пътни участъка в страната са затворени. Затворени са проходите Шипка, Република, Петрохан и пътищата:
Обл. Видин: Кула-Грамада, Ружинци-Дреновец, Иново-Градец;
Обл. Враца: Мизия-Оряхово, Кнежа-Селановци;
Обл. Плевен: Кнежа-Червен Бряг, Кнежа-Оряхово, Никопол-Любеново, Луковит-Плевен (с частично пропускане);
Обл. Ловеч: Ловеч-Плевен, Шипково-Рибарица, Казачево-Стефаново, Лицес-Баховица, Дайренци-Дреново;
Обл. Монтана: Монтана-Лом, Крапчене-Липен и Владимирово-Мада;
Обл. Сливен: Сливен-Петолъчката (обход през Ямбол), Сливен-Ст. Река;
Обл. Ст. Загора: Мъглиж-Гурково, Казанлък-Шипка, Шейново-Дунавци;
Обл. Хасково: Хасково-Минерални бани.
Не се допускат товарни автомобили през ГКПП „Кулата”. През ГКПП „Оряхово” движението на МПС е спряно.В областите Враца, Монтана, Ловеч, Стара Загора са приведени в действие областните щабове за координация на спасителните и неотложно аварийно-възстановителни дейности. Ако днес метеорологичните условия позволяват, ще продължат издирвателните действия за откриване на възрастната жена и на петгодишното дете, които вчера бяха отнесени от водите на реката между селата Козница и Дюлино в община Бяла.
Спасителни екипи на МИС са реагирали на 83 сигнала за паднали дървета, висящи билбордове, ледени висулки, улуци и ламарини. Те са са изтеглили до този момент над 384 автомобила, 15 от които автобуси. С високопроходима техника до болнични заведения са транспортирани 16 болни и родилки.