19min.bg

2300 доказано умни българи

На редовното общо събрание на сдружение "Менса България“ днес бе представен отчет за дейността, от който стана ясно, че новата инициатива МЕНСА Podcast, както  и развитието на детския и младежкия формат на Менса, печелят все повече привърженици и аудитория.

„Менса България" е отбелязала и ръст в редовните за тази година членове, като те наброяват 265 души, а част от общата статистика показва, че членовете на сдружението наброяват над 2300 члена за 30 годишната история на сдружението у нас.

През изминалата година сдружението е провело тестове на 538 души у нас, като успешно издържалите го наши сънародници са 181.

„Менса България" запазва и подобрява традицията си да е в постоянен контакт със своите членове у нас и в чужбина, като се допитва до тяхното мнение по важните за нея въпроси, като финансиране на инициативите на сдружението, годишни срещи, сфери на работа, хобита, интереси и други.

Тази година наградата „Росица Алексиева“, посветена на първия председател на сдружението в България, бе връчена на Заместник-председателя на „Менса България“  -  Милена Арав.