19min.bg

350 водачи не достигат в транспорта, а Бонев разправя за денонощни линии: Ваня


"Недостиг на работници, огромен брой часове извънреден труд, почти невъзможно обезпечаване на курсовете - това е в общи линии ситуацията в Столичния градски транспорт. Федерацията на транспортните работници към КТ "Подкрепа" с право настоява за увеличение на трудовите възнаграждения с 30%. Отговори като "няма пари", "това е невъзможно" са меко казано неадекватни.

Като няма пари, не пускаш нощен транспорт, който в момента за нас е като на свинче звънче. Не само това - общински съветници вече съобщават съвсем официално, че и трамвай 5 ще работи през нощта. Без обсъждане! Без да чуят работниците! Без значение, че електротранспортът вече едва работи със 164 водачи по-малко от необходимото. А автотранспортът - с 188 шофьори по-малко.

Това е диктатура на "демократите" в чист вид! Исканията на колегите от ФТР "Подкрепа" са напълно резонни. И не само за заплатите. Както се вижда от снимките, необходима е програма за подобряване условията на труд, ремонтиране на материалната база, осигуряване на инструменти и резервни части. А за това са нужни пари - както от Столична община, така и от държавния бюджет", съобщи Ваня Григорова.