19min.bg

4 620 бебета се родиха в двете общински АГ болници в София

Увеличава се броят на родените близнаци в Първа АГ болница "Света София" в столицата. 2360 бебета са се родили от началото на годината в общинската АГ болница "Шейново", 2 260 бебета са проплакали в Първа АГ болница "Света София", съобщава БНР.


"Ние ще завършим годината с един голям брой раждания, най-голям от последните 9 години, които сме имали. На Коледа специално се родиха 6 дечица, всички нормални раждания", казва директорът на АГ "Шейново" д-р Румен Велев.


"Като се има предвид, че годината беше много тежка, изпълнена с всякакви кризи, с всякакви ситуации, но смея да кажа, че се справихме не лошо и че завършваме много добре тази година. 13 майки с Covid-19 родиха здрави бебета, едно детенце само имаше антитела. Успяхме да опазим себе си, много малко хора от персонала на болницата изкараха Covid инфекцията и то доста леко. Успяхме да запазим всички останали пациенти, защото ние не можехме да спрем да работим. Всичко това ни изпълва с оптимизъм за следващата година. Разбира се, със започването на ваксинацията нещата ще стоят по доста различен начин", допълва д-р Велев.