19min.bg

4 начина да намерите изгубения си iPhone: Експерт

На много потребители на iPhone може би е познато усещането за спиране на сърцето, когато потупате джоба си и познатите очертания на телефона ви не са там.

Обикновено успявате да го намерите наблизо, но технологичен експерт разкри безотказни начини за откриване на изгубен iPhone, ако намирането му отнема повече време от обикновено.

Кърт Кнутсън, известен още като Кърт Кибергига, е основател на The Cyberguy Report, който предупреждава зрителите за възможни измами в областта на киберсигурността и за това дали можете да станете мишена.


Сега той обясни, че инструментите, до които потребителите вече имат достъп, като Siri и смарт часовника на Apple, са ефективни начини за откриване на изчезналия ви телефон. Въпреки че потребителите на iPhone могат да използват повечето устройства на Apple за намиране на телефоните си, според Кнутсон има три други възможности, които може би не сте взели предвид.

Той работи като технически кореспондент повече от две десетилетия, като дава съвети по въпросите на киберсигурността и защитата на вашите устройства. 


1. Apple Watch

Започваме с най-очевидния вариант - часовникът на Apple може да се използва за пинг на вашия iPhone, ако се намират на разстояние до 100 метра един от друг.

Собствениците на IPhone могат да използват този инструмент, като натиснат страничния бутон на часовника, за да отворят контролния център и докоснат бутона "Find iPhone", който ще накара устройството ви да издаде звук пинг, за да ви помогне да го намерите.

В зависимост от това как е настроен часовникът ви, функцията "Find iPhone" може да бъде намерена и като отидете на циферблата на часовника и плъзнете пръста си нагоре или наляво.

Това ще разкрие четири инструмента, включително опцията за пинг на телефона ви.


 2. iCloud

Акаунтите в ICloud са оборудвани с функцията Find My iPhone, подобна на тази в часовника на Apple, но тя изисква напредничаво мислене и няколко допълнителни стъпки.

Ако потребителите искаха да използват тази функция, трябваше да включат услугите за определяне на местоположението и да добавят своя iPhone към "Find My", преди да го изгубят.

Ако все пак сте помислили предварително, можете да влезете в профила си в iCloud на лаптоп или таблет и да въведете имейл адреса, който използвате за своя Apple ID, заедно с паролата си.

След като влезете в системата, ще забележите иконата "Find My" (Намери моето), разположена в долния ляв ъгъл на екрана, с всички свързани устройства на Apple, изброени в лявата част на приложението.

След като откриете и щракнете върху iPhone устройството, което искате да намерите, iCloud ще покаже карта, показваща приблизителното място, където се намира устройството, и ще позволи на потребителя да избере "Play Sound", ако покаже, че сте достатъчно близо, за да чуете шум, идващ от телефона.


 3. Siri

Siri може да се използва не само като дигитален асистент, който да ви съобщава прогнозата за времето - високотехнологичната функция може да се използва за намиране на телефона.

Ако приложението Siri е активирано на вашия iPhone и смятате, че той може да е наблизо, можете да извикате "Hey Siri" и той ще светне и ще ви даде словесен отговор, осигурявайки ви бърз и лесен начин да го намерите.


 4. Хронология на Google Maps

Потенциално по-малко известен вариант е използването на Google Maps Timeline, който следи услугите за местоположение и историята на вашия iPhone, ако те са разрешени в устройството.

За да получат достъп до функцията, потребителите могат да отидат в Google Maps Timeline в уеб браузър и да влязат в акаунта в Google, който използват на телефона си.

След това това ще покаже на потребителя историята на местоположението на iPhone, за да може бързо да го върне във ваше владение.


 Източник: dailymail.co.uk