19min.bg

4 пъти ИТН е канил К.Петков за кабинета си

По време на интервюто си пред БНТ лидерът на ”Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че служебните министри Кирил Петков и Асен Василев сами отишли при ИТН и проявили желание да бъдат част и от следващото правителство. Пред БТВ министърът на икономиката заяви, че самият Трифонов се е обърнал към него с думите: ”Kириле, бих се радвал да си министър.” Пред БНТ Петков разкри, че общо четири пъти е бил поканен да участва в кабинет на партията от представител на ИТН, Тошко Йорданов, Слави Трифонов и Николай Василев, предаде Фрогнюз.



"Представителят на ИТН каза - нека да Ви организирам среща с г-н Тошко Йорданов, Тошко Йорданов дойде в офиса на Асен Василев, ние казахме: "Единственото, което нас ни интересува, е да продължим да свършваме работа, да спираме течовете, да премахваме корупцията". Вече се бяхме засилили сериозно и с ББР, и с част от другите неща като ДКК и следващата среща, след тази, когато Тошко Йорданов дойде при нас, беше - Слави ме покани мен и каза - Кириле, бих се радвал да бъдеш министър в наш кабинет, аз казах, че тази работа е отборна - не може да се прави от един човек и казах, че за мен финансите и Асен Василев са много важни да бъдат в координация с икономиката, защото само така двете неща могат да се случат", разясни отново Кирил Петков пред БНТ.



"Не може да имате финанси и икономика не в синхрон, както и образование, ако искаме да направим България една иновативна икономика. Следващата среща беше с Николай Василев, където се разбрахме, че имаме различни виждания как България трябва да се развива в следващите месеци. Ние вярвахме, че, първо, трябва да се спрат течовете, кражбите и