19min.bg

5М лв. за непреводима бг „иновация”: внедрена смесена лидерска среда

Вторият по финансова стойност одобрен проект по Плана за възстановяване и устойчивост, заради  който променяме куп закони – включително всеки митничар ще може да ни пребърка на границата и, да ни отнеме всички пари за 30 дни, налива близо 5 милиона лева в джобовете на неизвестна фирма.


Проектите вече нашумяха поради спечелването на огромни суми от дружества, основани от финансовия министър Асен Василев, сълидера на управляващата ПП Кирил Петков, финансирани от фондове на депутата им Даниел Лорер, както и със съдружник откривателката за политиката на К. Петков и премиера Денков Саша Безуханова, която освен печеливш, е и жури – оценител на проекти.


Нещото за 4 638 299,26 лв. от хазната ни се води „иновация” и даже заглавието му явно се е оказало неразбираемо за журито, понеже е единственият с непреведено име. В най-общи линии ще да означава „внедрена смесена лидерска среда”. Нещо като нищо на света:


Решение РД-02-16-1481 от 11.08.2023г. BG-RRP-2.006-0013 Лийн Диджитал Солюшънс ЕООД Embedded Blended Leadership Environment 4 638 299,26 лв
Дружеството е ирландско – зона с офшорен режим, макар и в ЕС, собственост на островната фирма Чейндж Интернешънъл Лимитед и го управляват Камен Кънев и Нина Цонева-Койнова.
 


Радостина Тонева