19min.bg

6,7 млн. сме с бебетата по НСИ, 6,7 млн. избиратели, как става: Слави

„Не знам дали на вас ви прави впечатление едно нещо, но на мен ми боде очите“, написа лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов в коментар за числеността на населението.


„В момента тече преброяване в България и междинните резултати са изключително тревожни. Преброили са се 5 658 000 души или около 82% от населението, според информацията на НСИ. С достатъчна точност на тази база може да сметнем, че цялото население на България е около 6,7 млн.души“, отчита той.  


"А тези дни ЦИК обяви, че за изборите на 14 ноември с право на глас са 6 708 189 български граждани. Какво излиза? Броят на цялото население на България е равен на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер?“, запита с недоумение Трифонов.


„Явно, без да знаем, избирателни права са добили и всички над 1 милион непълнолетни българи у нас - децата в училище, децата в яслите и детските градини, бебетата вкъщи. Даже и чуждите граждани са добили избирателни права", коментира той резултатите от преброяването.


„Шегата настрана. Всъщност, истината е доста проста. Големият брой гласоподаватели се дължи на неактуализираните от години избирателни списъци и на наличието на т.нар. мъртви души в тях. Мъртвите души не са непременно починали хора, макар че допускам в избирателните списъци да има и такива, след като