19min.bg

60% от българите са против ваксините, а няма информационна кампания

Най-малкото количество на положителните проби за Covid-19 от началото на т.г., бележи националната статистика на седмична база. В периода от 15 до 23 май има общо 2524 такива теста при 4080 за предходните 7 дни. Това е спад с 38%, което е най-ниското число от първата седмица на октомври 2020 г..
 Процентът на позитивни тестове от всички направени продължава да намалява и е 3,2%  през настоящата седмица при 5,2% в дните преди това. сега ни плашат с "индийски щам". Припомняме, че Индия държи, че няма индийски щам, а и наличните ваксини, дори Астра Зенека го убиват успешно.
Това, че числото пада не значи, че не е нужна имунизация. България води антикласацията в ЕС в негативното отношение към препаратите срещу  Covid-19. Цели  60% у нас заявяват, че не биха се ваксинирали, при румънците антиваксърите са наполовина. Старото правителство не проведе медийна кампания за популяризиране, затова страната ни изостава в имунизирането на населението в сравнение с всички държави в ЕС. Като едва 10,5% от българите над 60 г. са с