19min.bg

7 000 души стават американци днес

  Съединените щати отбелязват националния празник на страната - Денят на независимостта. Това е федерален празник, честващ приемането на Декларацията за независимост от Кралство Великобритания на 4 юли 1776. Този ден в Америка обикновено се свързва с фойерверки, паради, карнавали, панаири, барбекюта, пикници, концерти, бейзболни мачове, политически речи и церемонии, както и всякакви обществени и семейни събития, в чест на историята, правителството и традициите на САЩ. Това е националният ден на американците.


   За близо 7 000 души днешният 4 юли ще се превърне в свещена дата, защото на този ден те ще станат американци. На близо 100 церемонии на цялата територия на САЩ имигранти от всички краища на света ще положат клетва като натурализирани американски граждани. Необходимо условие е преминаването на тест със сто въпроса, доказване на знания по английски, проверка от страна на ФБР и интервю, предаде БНРV


   Американските власти затегнаха мерките за сигурност за днешния празник и предшестващия го уикенд, особено по летищата и гарите. Хората обаче бяха призовани да не отменят плановете си и честванията на празника, да не се притесняват да ходят на публични места, но да останат бдителни.