19min.bg

9-ти септември е най-мрачната страница от новата история на България: Андрей Ковачев

"Отново е най-черната и тъжна дата в съвременната история на България!
Отново е годишнина от кървавия болшевишки преврат срещу законното правителство на Българското Царство и окупацията на Отечеството ни от ордите на Сталин.


9-ти септември е най-мрачната страница от новата история на България. Ден, който бележи началото на период на жесток терор, репресии и насилие, провеждани от комунистическата диктатура. В резултат на това бяха унищожени десетки хиляди човешки съдби, погубени бяха светлите умове на нацията и България бе откъсната от пътя на свободата и демокрацията.


Днес, когато гледаме назад към този трагичен период, е наш дълг да помним жертвите на комунистическия терор и да не допускаме техните страдания да бъдат забравени или изкривени от носталгични представи за "доброто старо време".


Наследниците на тези, които по насилствен път завзеха властта, продължават цинично да "честват" този ден като "празник", въпреки че той донесе само разруха и страдание за България. Всеки, който днес празнува не може да се нарече БЪЛГАРИН!!!
Комунист и слуга на Москва не може да бъде българин!


От огромно значение е младите ни поколения да познават истината за този период, за да не се поддават на манипулациите и лъжите, които продължават да разделят обществото ни.


Сега България е част от европейското семейство и ние имаме шанс да градим бъдеще, основано на ценностите на свободата и демокрацията. Но не трябва да забравяме и тежките уроци от миналото, за да не допускаме никога повече такъв режим на страх и потисничество да се повтори в нашето мило Отечество. Свободата и демокрацията не са даденост! Те трябва да се отстояват всеки ден особено на ден като днешния, за да не бъдат лесно загубени.
Поклон пред жертвите на комунизма!", коментира евродепутатът Андрей Ковачев.