19min.bg

А Горанов – кога? Хиляди протестират срещу него след опитите за убийство на бизнеса и лева само за 3 дни


Хиляди представители на малкия и средния бизнес, който е гръбнакът на българската икономика с 65% от БВП и 75% от заетите, протестираха в София срещу необяснимата финансова политика на правителството. Това стана въпреки опитите на властта да попречи на протеста, като го обяви във верните си национални телевизии за отменен, а за всеки случай спря и движението по магистрала Тракия, за да не могат хиляди хора от други части на България да пристигнат в столицата. Били са профилактирани от полицията и лидерите на феновете на Левски, за да не стане поне двоен по брой на участниците протестът, стана ясно от медиите.
Повод за демонстрацията, каквато София не помни по размер от доста време, е отложената за пореден път, но не и отменена, погребваща малкия и средния бизнес – от личните лекари до аптеките, от магазинчетата до ресторантите и до хотелите, наредба Н-18 на подчинената на финмина Горанов Национална Агенция по Приходите.



Същата, която си призна, че не може да събере над 20 млрд.лв. данъци и въпреки похарчените милиони за инфосистеми, беше елементарно пробита като даде на хакери личните, кредитните, осигурителните, застрахователните и финансовите данни на 5,1 млн. души, което накара целия ЕС и не само да спре всякакъв обмен на информация с България – чудо – невиждано в нашата история. Същата НАП, която си писа за една такава чудесна 2019 г. 30 млн.лв. бонуси, плащани именно от бизнеса на протестиращите срещу Н-18.



Напомняме, че шефът на най-страшната и използвана за бухалка на властта дирекция на НАП  Васил Панов от 12 години е член на отново подчинената на министъра Държавна комисия по хазарта.



Арестът на пребивавалия само няколко месеца