19min.bg

АБВ: Това НС не може да излъчи ново правителство


 Нашето убеждение е, че това НС не може да излъчи ново правителство при декларацията на три от политическите сили – ГЕРБ, БСП и ДПС, че няма да подкрепят и участват в изграждането на нов кабинет. Това каза пред журналисти зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков след проведените консултации с президента Росен Плевнелиев, предаде Фокус.


„Всичко останало е пиар мероприятие, защото тези, които декларират, че са готови да съставят нов кабинет, ще имат възможността да вземат мандата, да водят преговори пред българските граждани. Ще покажат 8-10 мераклии за водачи на листи или депутати като кандидати за министри и от това няма да последва нищо добро за обществото. Затова заявихме пред президента Плевнелиев, че е редно да се мине по най-бързия начин към структурирането на служебния кабинет“, заяви Петков.


Според него би било много лош знак, ако при встъпването си в длъжност, новоизбраният президент смени и назначи ново служебно правителство.



„Това са неща, които трябва да бъдат отработени предварително и не трябва да се допуска нищо, което да внесе допълнително нагнетяване на напрежение“, каза още Румен Петков.