19min.bg

Агромах разбит при спецакция

Любимците на 19 минути от пътната фирма Агромах, за чиито афери за стотици милиони пишем вече няколко месеца, бяха разбити. Специализираната прокуратура, ГДБОП и НАП проведоха специализирана операция срещу организирана престъпна група за данъчни измами Разследва се дейността на търговски дружества, които се занимават с големи инфраструктурни обекти, след спечелени крупни обществени поръчки. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Извършени са претърсвания и изземвания на територията на градовете Пловдив, Благоевград, Лом и София. Разследва се дейността на търговските дружества „Агромах“ ЕООД и „Пътища Пловдив“ АД, двете с основен предмет на дейност строителство.


Тези две дружества са регистрирали няколко свои дъщерни дружества, които участват като техни подизпълнители при изграждане на строителни обекти.


Дружествата от групата на „Агромах“ЕООД и дружествата от групата на „Пътища Пловдив груп“ АД ползват доставки от дружества, наречени „Буфери“ - „Кей пласт“ ЕООД и „Кей транс гео“ ЕООД. Чрез тези буферни дружества се осигурява документален поток, регулиращ задълженията за внасяне на ДДС на дружествата от строителните групи.