19min.bg

AI: Киро и Лена са министри на Борисов и са от ПКК

Попитан за Кирил Петков и Лена Бориславова, изкуственият интелект дава шокиращи обяснения: "Кирил Петков и Лена Бориславова са бивши министри в правителството на България, което беше на власт до април 2021 г. (б.р. до тогава управлява кабинетът Борисов 3, формално останал в оставка до май 2021 г.) Кирил Петков беше министър на икономиката, а Лена Бориславова - министър на труда и социалната политика.

След като правителството беше свалено от вот на недоверие в април 2021 г. (б.р. всъщност имаше редовни парламентарни избори, а първият успешен вот на недоверие в новата ни история стана едва през лятото на 2022 г.), Кирил Петков и Лена Бориславова създадоха нова политическа партия наречена "Против корупцията и криминала" (ПКК). Те са били активни в политическия живот на България и са работили за борба с корупцията и криминала в страната.

Въпреки това, не мога да потвърдя дали Кирил Петков и Лена Бориславова имат лична връзка извън политическия живот, защото това е личен въпрос и не съм в състояние да получа такава информация".


Мария Пенчева