19min.bg

AI попзвездата Анна Индиана е обект на подигравки заради първия си сингъл (Видео)

Критиците може да се оплакват, че съвременната поп музика е бездушна и изкуствена, но една нова попзвезда с изкуствен интелект издига това на съвсем ново ниво.

Анна Индиана, самоопределяща се като певица и авторка на песни с изкуствен интелект, е обект на подигравки след пускането на първия си сингъл.

Във видеоклип, публикуван в YouTube, Анна изпълнява поп песен на фона на пиано, китара и барабани.


Представяйки се, ИИ обяснява: "Всичко - от тоналността, темпото, прогресията на акорда, нотите на мелодията, ритъма, текста, до моя образ и пеене - се генерира автоматично с помощта на ИИ.

Музикалните фенове обаче не реагираха добре на звученето, като го нарекоха "ужасяващо" и "изнервящо".



Видеоклипът показва компютърно генериран образ на жена, която седи до микрофон в нещо, което изглежда като голяма всекидневна.

Представяйки песента, изкуственият интелект обявява: "Здравей, света, казвам се Анна Индиана и съм толкова развълнувана да споделя музиката си с вас

След това Анна започва да пее, а в същото време се чува проста песен с пиано и китара.

"Седя в любимото си кафене, отпивам от чая си, в събота си мисля за всичко, което е направил на всички", пее изкуственият интелект с изкуствен глас.

Продължава: "Този град е пълен с разбити мечти, разбити надежди и безмълвни мечти

Докато музиката звучи, устните на жената, генерирана от изкуствен интелект, се движат в такт с музиката, за да създадат впечатление, че пее.