19min.bg

Ако някой трябва да укорява кмета на Елин Пелин, това са хората, които живеят там: Борисов


„Кметовете се избират от хората. Ако някой трябва да укорява градоначалника на Елин Пелин, това са гражданите, а не аз”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно кмета на Елин Пелин Ивайло Симеонов.

„Единственото, което е важно в момента, е да се ограничи да няма пострадали жители от околните места, да се запази животът на пожарникарите. Едно време в такива случаи пожарникарите веднага ни вкарваха вътре в пожара, който оцелее – оцелее", допълни Борисов.

Вчера кметът разкритикува съобщението, изпратено от BG-ALERT, за незабавна евакуация на населението. „Не знаем как се получи липсата на координация с кризисния щаб. Аз като кмет съм председател на кризисния щаб и попитах всички полицаи и пожарникари, но никой не ми каза кой е издал тази команда. Създаде се страшен хаос и смут в обществото”, каза Симеонов.


Вътрешният министър Калин Стоянов също изрази позиция относно отсъствието на кмета на Община Елин Пелин в настъпилата екстремна ситуация, където се взривиха складове за пиротехника.


"От вчера вечерта и днес сутринта започнахме да слушаме анализи, коментари и така нататък. Единият от коментарите, на които аз искам да кажа някои неща са включванията на кмета на Община Елин Пелин, който си позволява да коментира кой какво и как е трябвало да стане", разгневи се Стоянов на кмета на Ивайло Симеонов.


"Този човек е някъде дълбоко в Гърция, вероятно на някой прекрасен плаж и го съветвам да продължава да си пие узото там", заяви още Стоянов и посъветва кмета да остави МВР и пожарната да си свършат работата, а той да не си нарушава почивката, докато градът му гори.