19min.bg

Ако Рашков ме арестува, в ГЕРБ ще ме канонизират: Борисов

Ако Бойко Рашков ме арестува, в ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е целта, добре дошъл. Това заявява в интервю за в. 24 часа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


Между другото той споменава, че след изчегъртването в ДАНС там не е останал човек, на когото да се обади.


    "Вярвате ли, че толкова изчегъртаха, че няма един човек останал, на когото да се обадя. До кокал изчегъртаха. И затова ми е интересно как тези момичета и момчета, които заплати взимаха от нас, сега действат с толкова злоба. Още повече че по никакъв начин не ги провокирахме, казва Борисов.


На въпроса "защо въобще платихте тези милиарди за строителство на магистрали авансово, без дори и строителни разрешителни да има?", бившият премиер прехвърля отговорността на своите подчинени и изпълнителите.


    "Айде пак да погледнем рамката, за която съм отговорен аз. Оттам нататък тя се изпълнява от министри, зам.-министри, АПИ, фирмите, които са подписали договори", казва Борисов.


Той обяснява инхаус процедурите с необходимостта по-бързо да изградим инфраструктурата.


    "Някой ако е направил безобразия, мушенгии и престъпления, по договор парите са защитени. “Струма” трябваше да е готова за олимпиадата в Гърция, а още продължават да се избиват на Кресна", казва още Борисов.