19min.bg

Ал Зауахири зове египтяните да отхвърлят "престъпника" Обама

Вторият човек в ръководството на Ал Кайда призова египтяните да отхвърлят посещението на американския президент Барак Обама в Египет, по време на което той планира да поднесе послание до мюсюлманите, предаде БГНЕС.


Айман Ал-Зауахири, египетски бунтовнически лидер, описа Обама като "престъпник" и заяви, че неговите "послания към мюсюлманите вече са били получени (чрез)... кървава кампания срещу тях в Суат в Пакистан."
Записаното изказване на Зауахири е било публикувано на свързан с групировката Ал Кайда ислямистки уебсайт. През април Ал-Зауахири заяви в друго видеообръщение, че новият американски президент Барак Обама "не е променил нищо" в начина, по който мюсюлманите възприемат САЩ. "Америка все още убива мюсюлмани в Палестина, Ирак и Афганистан", добави тогава той. "Именно Америка краде техните богатства, окупира земите им и подкрепя крадливите, корумпирани и предателски управници на техните страни. И затова проблемът не е приключил. По-скоро той ще продължи да се влошава и ескалира", изтъкна по-рано вторият човек в Ал Кайда.