19min.bg

Алексей уреди срещата ни с Киро и Асен за сглобката: Борисов. Не каза дали е била в манастир

"След масовите арести, незаконните арести от страна на "тяхното" МВР, физическата среща не беше възможна. Алексей Петров осигури тази логистика да можем да си говорим. Важното е да се знае - той не е присъствал на тази среща. Бяхме аз, Кирил и Асен. Аз трябваше да преглътна незаконния ми арест в името на една по-висша цел".


Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод твърдението, че Алексей Петров има участие в съставянето на кабинета. Напомняме, че самият Петров разказваше как го е сторил в последните си интервюта преди да бъде убит преди дни.


Борисов обяви, че няма проблем да си говори със съпредседателя на Продължаваме промяната Кирил Петков, който по-рано тази седмица го призова да му се обади по телефона. Проблемът в момента бил, че Петков е в САЩ, а лидерът на ГЕРБ не обичал да говори по телефона, издаде Борисов малка тайна на своя партньор по Сглобка.


Борисов се пошегува, че "неговият" футболен отбор навремето е бил основен противник на "отбора на Комсомола", създаден от Алексей Петров. "Оттогава ми е битката с ДС", заяви той.


"Нищо лошо в случая няма, че един човек, когото вече го няма, е създал логистика, за да може да започне разговорът. Не е тайна, че сме провеждали среща. Тезата, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката".


Той не беше попитан дали това е станало в Самоковския манастир, както тогава се разчу или в ресторанта на дъщерята на Алексей Петров на неговата частна улица в полите на Витоша, както убитият разказваше.


Според сайта Либерта, който оповести срещата "на тайния разговор с Борисов в Самоковския манастир Кирил Петков не се е интересувал от нищо свързано с България, съдебната реформа и какви политики ще се следват, а само дали имат още клипове с него и Лена от квартирата с "парапета". В типичния си стил Борсов се е засмял и е отговорил, че не знае, като го окуражил с многозначителното: "Дано само не си се изложил!". След което е дал да се разбере, че от резиденция Лозенец имало цял сериал" с двойката..