19min.bg

Анна Александрова стана председател на правната комисия



 ГЕРБ размести свои депутати и попълни съставите на постоянни парламентарни комисии. Анна Александрова от ГЕРБ оглави правната комисия, съобщи от трибуната на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи Канал 3.

Александрова и досега е член на правната комисия вече два мандата. Тя поема кормилото й, след като Данаил Кирилов стана правосъден министър. Александрова също така бе освободена като член на икономическата комисия и преместена в комисията за връзка с гражданите.

Управляващата партия се забави повече от две седмици с избора на шеф на комисията по правни въпроси заради липса на желаещи да поемат този най-тежък ресор.

Един след друг отказаха да я оглавят зам.-председателката на комисията Десислава Атанасова и Димитър Лазаров, който пък е и шеф на комисията за контрол над службите и предпочете да запази там поста си.

Валентин Николов пък замени Делян Добрев начело на енергийната комисия, след като заради Апартаментгейт дългогодишният й председател подаде оставка и напусна парламента. Николов досега беше негов заместник в комисията.