19min.bg

Арестуваха двама от биячите на журналисти

Двама млади мъже са арестувани по подозрение, че са проявили агресия към протестиращи и журналисти по време на Националната конференция на ГЕРБ в "София Тех парк" в сряда, пише Свободна Европа.  Срещу тях се води дело за хулиганство от Софийската районна прокуратура, съобщава МВР.


В сряда млад мъж с маска нападна журналистическия екип на Свободна Европа, който отразяваше партийната сбирка. Мъжът на няколко пъти издърпа телефона от ръцете на репортерка и го хвърли на земята. Кадри от събитието показват, че група мускулести момчета, сред които и заснетите от екипа на Свободна Европа, бият протестиращия Нестор Арсенов, който се развика по време на речта на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Същата група беше заснета да бие и други хора.


Засега от МВР не съобщават самоличността на заподозрените. Според сайта "Биволъ" става дума за 20-годишния Денислав Атанасов Станоев от Елин Пелин и 22-годишния Симеон Стоянов Стойчев, който работи в охранителната фирма “Джи Пи Секюрити”, свръзвана с Валентин Златев и Христофор Амантанидис – Таки.


От съобщението на МВР става ясно, че освен двамата млади мъже, е установен и разпитан възрастен мъж, който се вижда на кадрите да отправя обиди към журналисти.