19min.bg

Атака: Няма разговори за подреждане на евролисти

„До момента разговори за предстоящите евроизбори не са водени в коалицията на ОП - НФСБ, Атака и ВМРО и съответно въпросът за водаческото място на евролистата не е поставян”, заявяват от Атака в отговор на медийни публикации.


"Разпространяваните откровени лъжи, че лидерът на Атака Волен Сидеров искал да води листата на Патриотите за евроизборите, са поръчкови публикации", се казва в позицията.


"Поръчковите публикации са предизвикани от истеричния страх на някои евродепутати, че може вече да не са такива и да се лишат от стотици хиляди евро, събрани от заплати в банка", посочват от партията, като явно се има предвид Ангел Джамбазки.


Сидеров възнамерява да постави темата за възнагражденията на всички евродепутати от всички партии - кой колко е получил и заделил в лични сметки, пише в съобщението.


Припомняме, че преди седмица в ОП започнаха преговори за участието в евровота. На проведеното заседание обаче не са присъствали представителите на Атака. В срещата са участвали председателите на ВМРО и НФСБ - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.


В края на м.г. пък Сидеров и евродепутатът от  Презареди България Николай Бареков заявиха, че готвят съвместно явяване на евроизборите.