19min.bg

Авиолинията София - Скопие стартира на 27 март

Новата авиолиния между София и Скопие ще стартира на 27 март, обяви министърът на транспорта на Република Северна Македония Благой Бочварски.




Днес се осъществи първият полет по линията, на борда който бяха съвместни делегации, водени от транспортните министри на двете страни.




По първоначална неофициална информация се водят разговори за полети два пъти седмично, но и в тази линия да се включи връзката с Тирана.




Коментира се също идеята за хъб, който обхваща потока между Северна Америка и Източна Азия - тоест Летище София е удобно да се използва като транзитен аеропорт.




В областта на туризма могат да бъдат разширени възможностите между България и Република Северна Македония, като обмен на ноу-хау, образование, културен обмен, информационни срещи на съсловните организации, посочи Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм, предаде БНР.




Ако полетите между София и Скопие станат факт, бизнесът ще се възползва и ще използва този транспорт, като го включи в туристическите пакети, увери Павлина Илиева от Обединение "Бъдеще за туризъм".




Транспортните министри на България Николай Събев и на РСМ Благой Бочварски разговарят в Скопие.