19min.bg

Автоматите, използвани от терористите в Париж, са български

Автоматите Калашников, с които е извършено нападението в Париж на 13 ноември, са българско производство. Това съобщи БНТ, като се позовава на отлично информиран източник от българските спецслужби.
Тази информация идва само 5 месеца след взрива на полигона в Анево. Както 19' писа, тогава Ройтерс съобщи, че американците, които пострадаха при инцидента, са тествали оръжия за сирийската опозиция. И посолството на САЩ в София разкри, че янките са работели по договор за Сирия. Припомняме, че използваният терен бе на ВМЗ Сопот.

Последното разкритие доказва, че ние уж въоръжаваме умерената опозиция, а с нашите автомати стреля Ислямска държава
. А посредничеството очевидно се извършва от US фирми.

След нападенията в Париж, три автомата Калашников бяха открити в един от автомобилите, използвани при атентатите край Сена. Колата е била изоставена в предградие на френската столица. Черният Сеат е бил паркиран на място, където до преди няколко години е имало джамия.
 
Припомняме, че в западни медии се появиха и  публикации, че с произведените, в родната държавна фирма Арсенал, оръжия се въоръжава Ислямска държава. Естествено тази информация бе категорично отречена директора на завода Николай Ибушев.

Но доклад на частните анализатори от Conflict Armament Reseаrch (CAR), финансиран от Европейския съюз през 2014 г. категорично доказа, че ИДИЛ не просто воюва с българско оръжие, тя активно ползва и най-новите боеприпаси, произведени у нас.