19min.bg

Аз съм само свидетел: Ексшефът на Булгаргаз


"Аз съм свидетел в това досъдебно производство", заяви бившият шеф Булгаргаз Николай Павлов на излизане от прокуратурата, където беше причакан. Той обаче не уточни по какво дело е бил разпитан.


 


Павлов отрече медийни публикации, според които е имало обиск в дома му преди дни, но пред жилището му от няколко дни стои полицейска кола.



„Отговорих на всички поставени въпроси за доставките на газ и договорите на Булгаргаз, начините на ценообразуване и функциониране на газовия пазар у нас”, коментира той след 5 часа разпит.



По повод обвиненията, че новото ръководство е установило само 600 хил. лева в касата на дружество,  Павлов каза, че е оставил Булгаргаз с платени текущи сметки, както и с предплатени количества газ по договорите с Азербайджан и Газпром.
Припомняме, че миналата седмица той бе в карантина и все още не бе повикан на разпит. Изолацията му последва внезапните уволнения на мениджърския състав на Булгаргаз.



Вътрешният министър Бойко Рашков потвърди, че се води разследване в енергетиката и макар и да не изпадна в конкретика, стана ясно, че това разследване е спрямо поведението на държавни дружества. От своя страна премиерът Кирил Петков пък обяви, че очаква в най-скоро време да бъдат повдигнати и обвинения.



Снимка: БНТ