19min.bg

Байдън изнесе реч пред конгреса на Демократическата партия

Президентът на САЩ Джо Байдън изнесе реч пред конгреса на своята Демократическа партия, която се очаква да номинира официално Камала Харис като кандидат за Белия Дом.

В речта си, определена от телевизия NBC като "политическа лебедова песен" Джо Байдън представи основните акценти от своето управление и призова своите съпартийци да помогнат за избирането на вицепрезидента Камала Харис на президентския пост на изборите през ноември.

В речта си той остро атакува политическия си опонент Доналд Тръмп, спомена Украйна като успешен момент от своето управление и на фона на многохилядните пропалестински протести, съпътстващи форума на демократите в Чикаго, президентът обеща да продължи да работи, за да върне израелските заложници у дома, да сложи край на войната в Газа и да донесе мир и сигурност в региона на Близкия изток.

Междувременно стана ясно, че предизборният щаб на Камала Харис е отказал дебата с Доналд Тръмп по считаната за консервативна телевизия Фокс Нюз, планиран за 4-и септември.

С язвителен постинг в собствената си социална мрежа "Трут" Доналд Тръмп заяви, че вместо дебат на същата дата, ще участва в открито студио, което ще се излъчи по телевизия Фокс директно от щата Пенсилвания, а негов модератор ще бъде прочутият американски журналист Шон Хенити. Засега единственият планиран и приет дебат между двамата кандидати остава този по близката до демократите телевизия ABC, който е планиран за 10-и септември.