19min.bg

Байдън каза на демократите в Конгреса, че остава в надпреварата

В понеделник президентът Джо Байдън заяви в писмо до демократите в Конгреса, че ще продължи да се бори за преизбирането си въпреки нарастващите опасения относно психическата му годност и жизнеспособността на кампанията му.

"Искам да знаете, че въпреки всички спекулации в пресата и на други места, аз съм твърдо решен да остана в тази надпревара, да я проведа докрай и да победя Доналд Тръмп", пише Байдън в писмото, получено от CNN.

В категорично формулираното писмо Байдън се опитва да сложи край на нарастващите опасения относно неговата жизнеспособност.
"Въпросът за това как да продължим напред е добре осветен вече повече от седмица. И е време това да приключи. Имаме една задача. И тя е да победим Доналд Тръмп. Имаме 42 дни до конгреса на Демократическата партия и 119 дни до общите избори. Всяко отслабване на решимостта или липса на яснота относно предстоящата задача само помага на Тръмп и ни вреди", заключи Байдън. "Време е да се обединим, да продължим напред като единна партия и да победим Доналд Тръмп."


Снимка:Manuel Balce Ceneta/AP