19min.bg

Байдън пак каза „президент” на Камала, месец предсрочно 100 млн. ваксинирани в САЩ

Президентът на САЩ Джо Байдън отново нарече своя вицепрезидент Камала Харис „президент Харис“. Това стана, докато изразяваше задоволство, че САЩ наближават прилагането на 100 милиона дози ваксина срещу COVID-19, пише американският вестник The New York Post, Припомняме, че планът, обявен от новата администрация беше да се постигнат 100 млн. инжектирани за 100 дни, т.е. се върви с повече от месец напред. По соцстандартите това се наричаше „преизпълнение на плана” и се мереше в проценти над 100 – в случая са около 130 на сто.


Байдън каза буквално: „Сега, когато президентът Харис и аз направихме виртуална обиколка на ваксинационен център в Аризона неотдавна …“. От самото начало на избора й да му бъде подгласник в тяхната кандидатска двойка за кампанията миналата година, медиите по света й предричат от довършване на първия мандат на Байдън до наследяване и пълноправно президентство от 2024 г.


Още вода в мелницата наля фактът, че вицепрезидентът Харис вече се чува с чуждите държавни глави – последно френския президент Макрон, което очевидно е заобикаляне на държавния глава. Напомняме, че неин външнополитически съветник е бившият посланик на САЩ в България г-жа Нанси Макълдауни.


 Харис се присъедини към Байдън за изказванията му в Белия дом, но реакцията й на „короноването” не беше записана в официалния видео канал на Белия дом. Не за първи път Байдън „повишава“ Камала по време на свое официално изказване.


През декември 78-годишният политик нарече Харис „избрания президент“, докато обсъждаше как публично са били ваксинирани срещу COVID-19. Ето точния цитат:


„Направих го, за да вдъхна обществено доверие във ваксината. Избраният президент Харис се ваксинира днес по същата причина “, каза тогава Байдън.