19min.bg

Бакалов подаде оставка. Връща се като военен министър?

Министърът на отбраната Николай Ненчев не приема подадената оставка на шефа на Служба "Военна информация" Йордан Бакалов, съобщиха от ресорното министерство. Земеделецът смята да изчака произнасянето на президента и обнародването на закона.


Припомняме, че в правителството на Плевнелиев Йордан Бакалов беше вътрешен министър , въпреки че по образование е инженер. Сега се смята, че и ще се завърне в политиката на мястото на Ненчев.


В парламента миналата седмица бяха приети законови промени, според които шефът на разузнаването трябва да бъде военен. Те бяха предложени от БСП, но минаха и с гласовете на ГЕРБ.


По-рано подкрепата си за Бакалов заяви и премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че не е чувал за подадената от шефа на военното разузнаване оставка и че го харесва. Премиерът научил от съпредседателя на РБ Радан Кънев, че президентът ще наложи вето върху новия закон. „Ще свърши предизборната кампания, ще ги събера моята парламентарна група да видя от какви мотиви са се водили, когато са взели това решение", коментира Борисов.