19min.bg

Българи отвъд спасяват страната, но не е Ники Младенов

01/02

Русата жена, която ще спаси България - легендарната фигура от предсказанието на Тамара Глоба, която още се помни и се цитира, не се появи точно 30 години след него, но в момента набира сила пророчество на Ванга от същото време, че "българи отвъд" ще помогнат нещата най-накрая да потръгнат при нас. Какви са вариантите?

№1: Вероятно, ако напомнянето за думите на пророчицата тръгва от средите на пиарите на властта, те имат предвид Ники Младенов, след като преди няколко дни му пуснаха рекламен, но уви не съвсем верен материал в Ню Йорк Таймс. Първо, генералният секретар на ООН, който не го го харесваше, му назначи зам., който постепенно му иззе функциите като спец.пратеник по Близкия Изток. Второ, няма никакъв проблем да му се намери заместник, това отдавна е сторено. Трето, той беше доста едностранчив в работата си, което никак не се харесваше на арабската страна в Близкия Изток, а тя е доминираща. Четвърто, не се реши никакъв проблем там, напротив - задълбочиха се - да няма друго доказателство, стига само обявеният капацитет на Иран да произвежда ядрено оръжие. Отново! Пето, не се е отказал от поста пратеник на ООН за Либия, а тамошните сили, като знаят какво свърши в Близкия Изток, не са го пожелали, както пишат ресорните журналисти от Париж, които изкъсо следят конфликта в Джамахирията, а от София с половин уста се потвърждава, понеже "либийците за нищо не можели да се разберат помежду си".

Лъжата принципно не е добър старт на кампания, защото рано или късно се разбира, при това най-често в най-неподходящия момент. Ако гласят Младенов за президент, малко ще бъде трудно да се обясни как главнокомандващ може да бъде човек, който не е