19min.bg

България е на 17-о място по заболяемост за 14 дни: Кунчев

Броят на заразените лица в ЕС към 23 ноември на 14-дневна база са 2 млн. 842 649 лица, а починалите 49 264. България е на 17-о място по заболяемост за 14 дни. Нараства и броят на нуждаещите се от интензивно лечение 6,4 от хоспитализираните и непрекъснато расте, заяви главният здравен експерт доц. Ангел Кунчев.


Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, директори на лечебни заведения и членове на Националния оперативен щаб дават брифинг в 17,00 ч. днес в Министерския съвет.


По време на съвещанието здравният министър Костадин Ангелов докладва данни за развитието на пандемията от COVID-19 на територията на България. Бяха обсъдени конкретните параметри по отношение на заболеваемостта и смъртността в страната. Беше направен преглед и на натовареността на болничните заведения у нас.


В срещата взеха участие председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и директорите на „Пирогов“ и на Александровска болница - проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов.