19min.bg

Българската делегация поднесе венци и цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие

Вицепремиерът Иван Демерджиев, здравният министър Асен Меджидиев и посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов поднесоха венци и цветя на гроба на Гоце Делчев в Скопие по повод 151-ата годишнина от рождението на революционера.

"Не мисля, че чак такива мерки за сигурност са необходими и отношението между нашите два народа не предполагат такива драконовски мерки, на които сме свидетели", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Република България Иван Демерджиев, след като с българската делегация положи венец на гроба на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас" в Скопие.

Заради проблем със системата за обработка на документи на граничните пунктове между България и Република Северна Македония много български граждани останаха блокирани с часове. Иван Демерджиев определи случилото се като неприемливо.


"Взаимното уважение, което ние декларираме към народа на Северна Македония, и уверенията, които получихме, че това ще се случи, предполага точно това - да се даде възможност на всички да дойдат и да почетат паметта на Гоце Делчев", каза Демерджиев.

Същевременно от партия "Възраждане" съобщиха за проблем с български граждани на един от граничните пунктове, като от формацията твърдят, че сред потърпевшите е и депутатът в 47-ия и 48-ия парламент Ангел Георгиев. Той е заснел с телефона си клип, в който се описва проблема и ситуацията на границата.