19min.bg

Българският съюз по Балнеология и СПА туризъм връчи годишните си награди за 2024 г.

01/02

На официална гала вечеря, която се проведе в Гранд хотел и СПА Приморец, бяха обявени носителите на годишните награди на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA). Ежегодният конкурс, който е част от програмата на конгреса, традиционно отличава най-добрите в индустрията. Престижните награди бяха връчени в 12 отделни категории, които специално жури утвърди.


Отличието за най-добра СПА концепция получи Гранд Ризорт Павел Баня.
За трета поредна година наградата за „Най-добър морски СПА хотел“ беше присъдена на Casa di Fiore Medical&SPA hotel, а за най-добър градски СПА хотел беше признат Парк хотел Пирин и СПА - Сандански.



СПА хотел Белчин Гардън беше удостоен с наградата за най-добър 4-звезден планински СПА хотел, а Санте Спа Хотел – Велинград, получи годишната награда за най-добър 5-звезден планински СПА хотел.  


В три отделни категории бяха отличени най-добрите Медикъл/СПА хотели, като голямата награда при 5-звездните хотели получи Севтополис Медикъл и СПА хотел - Павел Баня, при 4-звездните хотели - Балнео хотел Минерал Ягода, а при 3-звездните – Аугуста Балнео и СПА хотел, Хисаря.


Най-добрият 5-звезден СПА комплекс на годината е Kings’ Valley Medical & Spa. ДАС Капитал получи признанието за най-добър СПА мениджмънт. Медикъл/СПА хотел Стримон Гардън – Кюстендил, триумфира в категорията за най-добра Медикъл/СПА концепция, а екипът на 103 View Park Hotel & Spa беше удостоен с наградата за най-добър бутиков СПА хотел.


Наградите на Български съюз по балнеология и СПА туризъм са преглед на най-добрите технологии и продукти, свързани с управлението, дизайна и качеството на предлагания продукт за последните 12 месеца.  
Целта на наградите е отличаване на най-добрите практики в България в сектора Медикъл/СПА и СПА туризъм. Категориите са избрани така, че да бъдат максимално отражение на развитието и нивото на СПА бизнеса в България. Церемонията беше част от 11-ия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който се проведе в Гранд хотел и СПА Приморец с подкрепата на Министерството на туризма и община Бургас.

Всички победители:

НАЙ-ДОБЪР ГРАДСКИ СПА ХОТЕЛ 5* - ПАРК ХОТЕЛ ПИРИН И СПА, САНДАНСКИ

НАЙ-ДОБЪР МОРСКИ СПА ХОТЕЛ 5* - CASA DI FIORE SPA & MEDICAL, КРАНЕВО

НАЙ-ДОБЪР ПЛАНИНСКИ СПА ХОТЕЛ 4* - СПА ХОТЕЛ БЕЛЧИН ГАРДЪН, к.к. БЕЛЧИН БАНИ

НАЙ-ДОБЪР ПЛАНИНСКИ СПА ХОТЕЛ 5* - САНТЕ СПА ХОТЕЛ, ВЕЛИНГРАД

НАЙ-ДОБЪР МЕДИКЪЛ/СПА ХОТЕЛ 3* - АУГУСТА БАЛНЕО И СПА ХОТЕЛ, ХИСАРЯ

НАЙ-ДОБЪР МЕДИКЪЛ/СПА ХОТЕЛ 4* - БАЛНЕОХОТЕЛ МИНЕРАЛ ЯГОДА, с. ЯГОДА

НАЙ-ДОБЪР МЕДИКЪЛ/СПА ХОТЕЛ 5* - СЕВТОПОЛИС МЕДИКАЛ И СПА ХОТЕЛ, ПАВЕЛ БАНЯ

НАЙ-ДОБРА МЕДИКЪЛ/СПА КОНЦЕПЦИЯ - МЕДИКЪЛ/СПА ХОТЕЛ СТРИМОН ГАРДЪН, КЮСТЕНДИЛ

НАЙ-ДОБЪР СПА МЕНИДЖМЪНТ - ДАС КАПИТАЛ

НАЙ-ДОБЪР БУТИКОВ СПА ХОТЕЛ - 103 VIEW PARK HOTEL & SPA, ПАНИЧИЩЕ

НАЙ-ДОБЪР СПА КОМПЛЕКС 5* - KINGS’ VALLEY MEDICAL & SPA HOTEL, КАЗАНЛЪШКИ МИНЕРАЛНИ БАНИ

НАЙ-ДОБРА СПА КОНЦЕПЦИЯ - ГРАНД РИЗОРТ ПАВЕЛ БАНЯ,
ПАВЕЛ БАНЯ