19min.bg

Банката за развитие с нова програма за българските студенти

Българска банка за развитие (ББР) ще развива специална програма, насочена към българските студенти. Стартът й бе даден днес с подписването на споразумение за сътрудничество между финансовата институция и Университета за национално и световно стопанство. Документът ще даде възможност на младежите от УНСС да се запознаят отблизо с дейността на банката, а някои от тях и да започнат кариерното си развитие в кредитната институция.


По време на семестриалното обучение бъдещите икономисти ще получат практически знания както за процеса на работа в ББР, така и за развитието на банковия сектор в страната и приоритетите на европейската парична политика.


По думите на Главния изпълнителен директор Димо Спасов Университетът за национално и световно стопанство е доказал, че произвежда едни от най-добрите български икономисти и финансисти. „За нас е изключителна чест това да бъде първият ни партньор, с който ще работим за повишаване на практическите знания на българските студенти”, допълни той и уточни, че банката предстои да реализира подобно сътрудничество и с други висши учебни заведения у нас.