19min.bg

Банкок е най-посещаван в света пред Париж и Лондон с по 19М туристи, Дубай е №4

01/02

Проучване на Mastercard доведе до изготвянето на индекса на градовете на световните дестинации (pdf). Той класира градовете въз основа на общия брой пристигащи международни посетители с нощувки и трансгранични разходи.

С други думи, този доклад изброява най-популярните градове в света и най-популярните туристически дестинации.

Чрез разбиране на моделите на международните пътувания и изучаване на това как те влияят на градските икономики, индексът може да предвиди и ръста на посетителите за следващата година.


Според обзора Банкок е най-посещаваният град в света с приблизително 22 милиона международни посетители. По-подробни проучвания разкриват модели на посетителите, като например среден престой от 4,7 нощувки и средни разходи от 173 щатски долара дневно.


Прочутият Бали също е в класацията на 19-о място, с общо 8,26 милиона международни посетители. Неговите разнообразни региони и настроена естетика се оказват популярни сред потребителите на социалните медии; потърсете Бали в Instagram и ще бъдете залети от зашеметяващи снимки.

Париж, солидна дестинация за почивка, продължава да води заедно с Банкок и Лондон на 2-ро място. Това подчертава как посетителите търсят градове, които предлагат възможности за бизнес, разнообразни атракции и различни култури. С 19,10 млн. чуждестранни посетители Париж се очаква да посрещне подобен брой посетители и през следващата година.


Различните очарователни точки на тези градове доказват, че хората вече не просто следват тенденциите, а ги определят, като търсят подходящото за тях.


Най-добрите туристически дестинации са тези, които предлагат разнообразие от атракции и среда. Това е и потвърдена тенденция, която забелязахме в списъка на най-посещаваните държави в света. От бавни и романтични до забързани и елегантни - най-посещаваните градове в света имат свой характерен ритъм и колорит.



1. Банкок: 22,78 милиона посетители



Банкок, столицата на Тайланд, е най-посещаваният град в света благодарение на огромните 22 милиона международни посетители!


Обгърнат от шума на тук-туки рикшите и постоянна активност е Банкок, където изследването без карти винаги води до забавни открития.


Насладете се на обичайните градски удобства на мегамоловете и модерните пространства, преди да се обърнете към колекцията му от златни храмове и светилища. Следвайте носа си до безбройните улични пазари на Банкок, пълни с пикантни, кисели, сладки и солени вкусове, след което се качете на лодка, за да стигнете до техните плаващи пазари.


През нощта Чайнатаун и Сукхумвит разкриват оживен нощен живот, който е едновременно космополитен и културен. И да не забравите да се насладите на вълнуващите еднодневни пътувания далеч от този натоварен град!



2. Париж: 19,10 милиона посетители



Париж е вторият най-посещаван град в света и най-посещаваният град в Европа!


Париж ще привлече вниманието ви със своите класически сгради, извити парижки мостове и елегантни булеварди.


Направете круиз по река Сена, за да разгледате набързо историческите паметници на града или се разходете из отделни квартали за Айфеловата кула, Нотр Дам, Лувъра и др.


И като утвърдена столица на изкуството и модата, посетителите не могат да минат без да видят колекциите на Musee d’Orsay и Centre Pompidou. Книжарници с атмосфера, ретро магазини и битпазари оставят своя отпечатък до универсалните магазини в стил ар нуво, като Galeries Lafayette.


3. Лондон: 19,09 милиона посетители



Лондон определено е един от най-популярните градове в света! Готическата архитектура в Лондон е съчетана с пръски от иновации (като Shard, Tate Modern и Sky Garden), предлагащи грандиозни и исторически квартали.


Ще бъдете очаровани от таверните и целия Уест Енд и ще бъдете впечатлени от съвременното изкуство, театър и литература на Лондон.


Поздравявайки ви както с красотата на зелените паркове, така и с градското разрастване, градът ще ви преведе през зашеметяващо историческо пътешествие.



4. Дубай: 15,93 милиона посетители



Дубай се издига от пустинята в целия си футуристичен блясък.


Високи сгради доминират над хоризонта, в които се помещават мегамолове и елегантни офис блокове.


Градският живот се определя от мързеливо пазаруване, места за