19min.bg

Бареков: Наши евродепутати станаха милионери за 5 г.


Трима български евродепутати без трудов стаж преди Европарламента спестиха по половин милион само за първите две години от мандата, заяви евродепутатът Николай Бареков в социалната мрежа Фейсук. Той визира Андрей Новаков от ГЕРБ, Момчил Неков от БСП и Ангел Джамбазки. Те по думите му,  записаха първия си ден трудов стаж едва през през 2014 г. направо в ЕП и успяха да спестят внушителните суми само от заплати и командировъчни. По сметки на Бареков до май те вече ще са пълни милионери.
„Колко са трудовите българи, които за пет години трудов стаж стават милионери? А колцина са българите с такива авоари след 40 години трудов стаж?”, запита лидерът на Презареди България.
Бареков се похвали, че  има законен трудов стаж от 27 години и ще напусна ЕП без нито едно спестено евро. Той припомни за дарителската си дейност. „Призовавам колегите Новаков, Неков и Джамбазки да дарят спестените си авоари и банкови сметки на българската държава и на народа, който го изпрати без да иска в Брюксел. Смятам, че така е справедливо и морално, ако колегите познават тези думи”, апелира той.