19min.bg

Без нарушения в София: Сметната палата

Сметната палата приключи редовния си годишен одит на Отчета за касовото изпълнение на бюджета на Столичната община за 2022 г.

Според одиторите, годишният финансов отчет дава вярна и честна представа за консолидираното финансово състояние на Столичната община за м.г. Не са констатирани случаи на несъобразяване със законите и другите нормативни разпоредби, както и недостатъци във вътрешния контрол, e мнението на Сметната палата.
 
От общите постъпления от местни приходи в бюджета на общината за 2022 г., имуществените данъци са 457,3 млн. лв., а неданъчните приходи са 310 млн. лв. Всички разходи на Столична община за 2022 г. възлизат на 1, 901 млрд. лв.
 
Столичната община има 59 второстепенни разпоредители с бюджетни кредити /24-те районни администрации и различни общински институции/, както и 441 третостепенни разпоредители с бюджетни кредити.

Немодифицираното мнение означава, че одитираният финансов отчет не съдържа съществени неправилно отчетени суми, а в приложението към него няма пропуски на важна за потребителите нефинансова информация. Финансов отчет, върху който Сметната палата е изразила немодифицирано мнение, дава вярна и честна представа за финансовото състояние, финансовите резултати от дейността и паричните потоци на бюджетната организация