19min.bg

Без трайни увреждания за Огнян Стефанов

Не се очакват трайни увреждания за здравето на пребития собственик на "Фрог Нюз" Огнян Стефанов, каза по бТВ тази сутрин началникът на Военно-медицинска академия ген. Стоян Тонев. Той уточни, че Огнян Стефанов е стабилизиран, днес ще бъде изведен от изкуствената кома.


Предстои му от 3 до 6 месеца възстановителен период, каза ген. Тонев. Той бе категоричен, че в случая целта на побоя е била журналистът да бъде убит. Главният редактор на Фрогнюз Огнян Стефанов e седял на една маса с Евелин Банев-Брендо минути преди да бъде зверски пребит. Двамата имали среща в столичния ресторант "Кипарис", съобщава в днешния си брой вестник "Стандарт".
Разследваният за пране на пари Брендо си тръгнал преди журналиста, който бе потрошен от четирима биячи с чукове. Полицията работи върху 4 версии за покушението - от бизнес интереси на съдружника му Младен Мутафчийски до отмъщение заради публикации.Вероятно Огнян е работил по някакви среди, каза по бТВ тази сутрин Младен Мутафчийски. В сайта никога не е засяган бизнес, с който аз се занимавам, каза Мутафчийски и допълни:”Нито пък искам да стана служител на ДАНС, нито пък имам конфликт с някого от там. Не съм имал бизнес с Алексей Петров. По-скоро ми се струва, че тази заплаха е и срещу мен”. По Нова телевизия тази сутрин съпругата на Огнян Стефанов – Мария Стефанова, обяви, че ДАНС е поискала среща с Стефанов чрез сина му. Обаждането е било от Алексей Петров.