19min.bg

Бисери от Франция за карантината

Бисери от карантината: Френската полиция е засипана с причудливи въпроси за коронавируса. "Може ли съпругът ми да спи при любовницата си?". "Един човек погали коня ми, може ли да го е заразил с коронавирус?".


Това са само малка част от причудливите въпроси, които силно интересуват френската общественост или поне така изглежда, ако съдим по въпросите, които гражданите задават, когато се обаждат на спешните номера, съобщава AFP.


Откакто във Франция бяха въведени мерките за национална карантина на 17 март, бързият номер за спешни повиквания "17", предназначен за въпроси от криминално естество, е претоварен с хиляди обаждания, някои от които доста странни,  предаде Фокус.


"Имаше експлозия в броя на обажданията, те са поне три пъти повече", казва един полицейски служител от северната част на страната.


"Хората ни звънят за всякакви неща, защото им е скучно. Някои просто искат да си поговорят с някого", казва друг полицай.


В Дижон една жена се обадила, за да помоли за съвет за връзката си.


"След развода успях да си намеря някого. Но той живее на 25 км от мен. Как да се справя с карантината?", попитала тя удивените диспечери.


"Получаваме сериозни обаждания за информация, (но и) други, които са абсурдни", казват от френската полиция.


"Имахме една доста либерална двойка, която ни звънна, за да попита дали съпругът може да прекара уикенда при любовницата си, както обикновено!".


"Наруших карантината, за да си купя боб с наденица".


Но патрулните полицаи също се натъкват на някои бисери от епидемията. Един моторист в Пикардия си признал съвсем честно, че се намира на 50 км от дома си, защото "трябвало да си купи касуле" (боб с наденица).