19min.bg

Битият студент бил тормозен от полицаи и в болницата: Родителите

Родителите на пострадалия студент, който сам излезе от „Пирогов“, след като попадна там с комоцио след протест, разказаха, че и в болницата е бил тормозен от полицаи.

От полицията обясниха още вчера, че униформени се проверяват за превишени права на демонстрациите.


Майката на второто момче, Юлия Педева, разказа пред бТВ, че два дни е издирвала сина си. След информацията в медиите, решава да звънне да провети не е ли това синът й. Оказва се права - Димитър Педев е в болницата с белезници и обвинение, както и с множество наранявания.


Нови кадри показват какво се е случило под прозорците на властта с 21-годишния мъж, който бе приет в "Пирогов" след протестите в петък.


По думите на студента в Хага, един от полицаите му казал, че го търсел цивилен, сподели майка му пред нашата камера.


Бащата пък поясни, че се вижда от нови клипчета в социалните мрежи, на които Евгени се разпознал, че синът му е бит брутално от органите на реда.


Той е лежал отдолу, били са го и са го мачкали, полицаите се гаврят с момчето ни, споделя Евгени Марчев.


"Нашият син каза: "Аз, аз вече загубих чувство, че ще оцелея… вече, аз, каза, се бях предал.. и казва: Мислих кога ли ще свърши това нещо". Той е лежал отдолу, те са го били, те са го мачкали. Има няколко видеа … няколко вида записи и буквално Евгени, който лежи отдолу и полицая, отгоре се гаври върху него. Той хваща другото бито момче и