19min.bg

Бюджетната комисия отхвърли намаляване на партийната субсидия на 1 лв.

Бюджетната комисия в парламента отхвърли предложението на Има такъв народ партийната субстанция да бъде намалена от 8 на 1 лев на глас на година, предаде Дневник. В момента тече второто четене на актуализацията на държавния бюджет за 2021 г., за която има около 60 допълнителни предложения. Депутатите работят по експертен доклад на работна група. ГЕРБ не участва в заседанието. Очаква се гласуване в пленарната зала да е по-късно след обяд.


По-рано бе обсъден казусът със задълженията към фирмите по пътно строителство и поддържа, като консенсусното решение е до края на годината да бъдат изплатени около 320 млн. лв., а останалите - около 1 млрд., през следващите две-три години.


Дебат предизвика искането на здравното министерство за повече пари за "Ремдисивир", защитеното от ДПС предложение за 4 млн. лв. допълнителни средства за вероизповеданията, както и искането за 2 млн. лв. повече за култура. Бюджетната комисия приема договорните от работната група разходи, но дебатът ще е в пленарната зала.