19min.bg

Бивш министър с 3 дела направи бизнес партия

Бившият министър на отбраната Николай Цонев, който е подсъдим по 3 дела и вече окончателно оправдан по 2 от тях, обяви официално създаването на нова партия - Нова алтернатива, на която той ще бъде и председател. 

"Днес учредихме партия Нова алтернатива - партия на хората, заети с бизнес, а името й говори, че искаме да променим нещата и да направим нещо добро, заяви вчера Николай Цонев. Брифингът в ранния следобед бе тяхната първа публична проява, на която те представиха учредителните си документи и избраните в ръководните органи. Заместник-председател на Нова алтернатива е Камелия Нейкова, която е бивш заместник-министър на отбраната. 

“Членовете ни са млади, постигнали нещо в своя жизнен път”, посочи Николай Цонев. Новата партия ще изповядва идеологията патриотичен либерализъм, добави той. В Политическия съвет са Ева Калчева, Камелия Нейкова, Любомир Новоселски, Николай Цонев, Диана Бурова - икономист, Снежана Димитрова – експерт по публичната администрация и еврофондове, Валентин Божинов и др.